NÄSTA BAKLUCKELOPPIS

TJOLÖHOLM SLOTT

📅 NYA DATUM PLANERAS FÖR 2022

Bakluckeloppis TJOLÖHOLM SLOTT

🏰 Lyckad uppslutning tidigare år med flera tusen besökare och 420 säljande bilar! Med pompa och ståt intar vi återigen Tjolöholms vackra omgivning. Vi fyller ängarna intill slottet med bakluckor proppade med fynd.

🧡 CORONAANPASSAD MEGALOPPIS 

Loppisgångarna är luftiga och breda och det är mellanrum mellan varje loppisplats. Alla går i en och samma riktning! Följ pilar och anvisningar på området.

Vi håller alla god handhygien och deltar så klart ENDAST om man känner sig fullt frisk. Trängsel är inte tillåtet.

BOKA PLATS I GOD TID

Sälj begagnade prylar i slottsmiljö med havet som granne.

200kr säljplats med bil 

Finns möjlighet hyra till bord och klädställning i bokningen.

Köp av loppisplats är bindande. Det går inte att byta datum eller att boka av plats. Loppisen har öppet i alla väder.

🎫 HAR DU BILJETT SEDAN TIDIGARE?

Har du biljett sedan tidigare från inställt event pga. Covid-19 är det okej mejla oss, info@bagageloppis.se, och lösa in den för sälja här.

NOTERAD ATT DU MÅSTE MEDDELA BOKNING OM DU VILL SÄLJA, GÅR INTE BARA ATT DYKA UPP

Om du köper en säljplats för loppistillfälle där eventet ställs in på grund av COVID-19 innehar du en fribiljett som gäller annat tillfälle som passar dig. Även giltig säsong 2022.

Överblivna prylar tas med hem. Tyvärr inget samarbete med Emmaus i år, men vi är öppna för nya samarbeten men tills dess kvarlämnas inget på området.

KOM OCH FYNDA

Gör en utflykt och loppisshoppa på megabakluckeloppis!

kl. 11.00 – 15.00

10-11 juli

🧡 FYNDA CORONAANPASSAT – TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT 🧡

1. STANNA HEMMA OM DU ÄR SJUK! Vid minsta symptom ber vi dig att stanna hemma och vänta in nästa loppisdag.

2. HÅLL AVSTÅND! Avstånd, avstånd, avstånd – jätteviktigt även utomhus!

3. VI GÅR I EN RIKTNING! Följ pilar och håll avstånd till medmänniskorna framför dig.

4. Vänta in din tur vid borden, ingen trängsel vid borden. Börja fynda i den loppisgång det är minst folk.

5. KOM INTE ALLA SAMTIDIGT! På eftermiddagar är det oftast mindre folk, och dessutom många gånger bättre priser (de flesta loppissäljare vill ju bli av med allt i slutet av dagen).

6. SWISHA! Använd gärna digitala betalmedel som swish.

7. GOD HANDHYGIEN! Tänk på handhygienen, sprita händerna ofta.

8. HJÄLPS ÅT! Ta hänsyn, visa omtanke och påminn varandra vänligt.

VÄGBESKRIVNING

Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning.

Med buss: Om du åker kollektivt väljer du pendeltåg från Göteborg till Kungsbacka, därefter buss 732 mot Frillesås. Från hållplatsen Torpa Smedja är det ca 3,5 kilometers promenad. Klicka här för tidtabell.

PARKERING

Det finns många parkeringsplatser på godset. Parkeringsavgiften är 35 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Du kan betala med mynt, kort eller med SMS Park, där du kan betala via sms/faktura eller genom att använda appen. Zonnumret är 6091.

Mer att upptäcka!

Förrutom Mega Bakluckeloppis, Slottspark och naturområden

BARNENS TJOLÖHOLM

Det finns mycket att upptäcka på Tjolöholm för barnen!

Inne i Manegen kan barnen leka i en återskapad historisk miljö. Här är en del av Tjolöholm uppbyggt i mindre storlek – allmogehus med kök och sovrum, stallbyggnad, skolsal och utedass.

Vid badstranden nedanför slottet finns skeppet ”Montrose” som inbjuder till lek och upptäckarglädje. Här finns också en sandstrand för de mindre barnen och en badbrygga.

Dessutom finns stora naturområden för den som vill gå på upptäcktsfärd i skog och mark. Mer info: www.tjoloholm.se

SLOTTS- BUTIKEN

I Slottsbutiken hittar du en mängd varor med anknytning till godset. Botanisera bland alla unika produkter och köp med ditt eget minne från besöket på Tjolöholm eller hitta den perfekta gå bort-presenten. I Slottsbutiken finns bland annat vattenkannor från engelska Haws, herrpresenter från serien Gentlemens hardware, leksaker som ger nostalgiska minnen och Tjolöholms egna produkter – te, kaffe, honung, marmelad mm. Mer info: www.tjoloholm.se

SLOTTET – VISNINGAR

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Mer info: www.tjoloholm.se

MAT OCH DRYCK

Du hittar god mat i Tjolöholms restauranger och kaféer, lagade från grunden på närproducerade råvaror. Kockarna i Storstugan och slottsköket brinner för kvalitet och säsongens variationer! I Hemtrefnadens trädgård odlas grönsaker som sedan förädlas och serveras i Storstugan samma dag som de skördats.

Barnfamiljerna hittar sina favoriter i Kafé Manegen, som ligger i anslutning till lekutställningen Emil där pannkaksbuffé finns! Med utsikt över slottet.  Mer info: www.tjoloholm.se

Bagageloppis i samarbete med