fbpx

Mellandagsloppis i Magasinet

TJOLÖHOLM SLOTT

Mellandag 2021 – datum kommer!

Loppis i det anrike magasinet vid Tjolöholms Slott!

Efter en lyckad Mega bakluckeloppis vid Tjolöholm så är vi tillbaka nu vid juletid men med bords-loppis i Magasinet. En riktigt mysig loppis med julstämning på topp!

KOM OCH FYNDA

Gör en utflykt och loppisshoppa i magasinet bland mycket fynd och julstämning på topp!

kl. 10.00 – 15.00

Mellandag 2020 – datum kommer!

Entré 30 kr

Bjuds på pepparkaka och glögg.

Utflykt för hela familjen! Du kan åka häst och vagn. Barn kan köra trampbilar på loftet, i Café Manegen busa i Emils lekutställning och det erbjuds pannaksbuffé för både stora och små!

Välkommen på loppis i julpyntad slottsmiljö!

Sälj begagnade prylar

Boka din plats och var med och sälj!

380 kr / plats och dag!

Trevliga säljplatser (bord, en stol och eluttag ingår). Enkel inlastning och gratis parkering för utställare.

Bjuds på pepparkaka och glögg.

Begränsat med platser så boka idag!

KAFE MANEGEN

I anslutning till magasinet finns Kafé Manegen där det kommer finnas prisvärd, lättare mat, hembakade kakor och pannkaksbuffén som är poppis bland dom små!

Toaletter

Närmaste toalett finns i manegen, som ligger precis intill magasinet.

Lekutställningen Emil

Lekutställningen Emil i Manegen hålls även öppen, där barnen kan leka i miljöer hämtade från de älskade böckerna om Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren.

SLOTTSBUTIKEN

Slottsbutiken har öppet med 30% rea på allt!!

I Slottsbutiken hittar du en mängd varor med anknytning till godset.

VÄGBESKRIVNING

Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning.

Med buss: Om du åker kollektivt väljer du pendeltåg från Göteborg till Kungsbacka, därefter buss 732 mot Frillesås. Från hållplatsen Torpa Smedja är det ca 3,5 kilometers promenad. Klicka här för tidtabell.

PARKERING

Det finns totalt cirka 3000 parkeringsplatser på godset. Det finns handikapplatser vid personalparkeringen nordväst om slottet. Bilar med handikapptillstånd kan också parkera utanför Storstugan. Parkeringsavgiften är 35 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Du kan betala med mynt, kort eller parkeringsappen WayToPark. Läs mer om appen här.

Mer jul!

🎄❄️ Förrutom julloppis är hela godset med slottspark och slott julpyntat 🎄❄️

JULBORD I STORSTUGAN

Det är svårt att finna en mer gemytlig plats att äta julbord på än Tjolöholms nationalromantiska Storstuga. Här har godsets arbetare firat jul i nästan hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

Julbordet serveras kl 12 och kl 18. Pris 450 kr inklusive glögg och kaffe. Barn 2-6 år 95 kronor, 7-13 år 195 kronor. Endast bordsbokning, görs på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

JULBORD PÅ SLOTTET

När julbordet dukas upp på Tjolöholms Slott, är det inspirerat av julfirandet på slottet under greveparet Bondes tid. Precis som då dukas julmåltiden upp i stora hallen, för att sedan avnjutas i brasans sken i slottets pampiga matsal. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord.

Levande musikunderhållning vid flygeln och i både slottshallen och slottsmatsalen sprakar de öppna spisarna. Slottets alla rum är julpyntade med granar och juldekorationer.

Julupplevelse inklusive inklusive glögg, julbord, kaffe, musikunderhållning och slottsvisning 895 kr. Barn 1-14 år 445 kr alla dagar.

Kontakta Tjolöholm om du har några frågor eller vill ha hjälp med din bokning på 0300-40 46 00 (vardagar 9-12 och 13-16) eller på info@tjoloholm.se.

ÖVERNATTNING PÅ GODSET

Låt bilen stå och kombinera julloppis och julbordet med övernattning på godset! När kvällen är slut promenerar du till Allmogebyn eller Grindstugan för skön sömn och på morgonen väntar en härlig lantfrukost. Läs mer om övernattning i samband med julbord här.